Składniki na ok. 4 porcje:
Wyżej wspomniany zrelacjonował mi przygotowanie posiłku tak:
Trzeba wstawić fasolę mung, niech się gotuje. A w między czasie:
-Posiekać kapustę
-Posiekać cebulę
-Pokroić w kostkę umyte ziemniaki
-Posiekać namoczone uprzednio grzybki
Nasze posiekane i pokrojone produkty wrzucić do gara na rozgrzany olej i dodać kapkę wody, żeby się dusiło. W tym czasie mung już powinien dojść. Dorzucamy go do gara. Zapewne zostało w nim trochę wody, oczywiście nie bawimy się w odcedzanie.
Dodajemy sól i pieprz do smaku i to już jest koniec :)
Koniec wygląda tak:
- Połówka włoskiej kapusty
- 3 cebule
- 6 ziemniaków
- Duża, męska garść suszonych grzybów
- 1/3 szklanki fasoli mung
- Sól i pieprz do smaku
Wyżej wspomniany zrelacjonował mi przygotowanie posiłku tak:
Trzeba wstawić fasolę mung, niech się gotuje. A w między czasie:
-Posiekać kapustę
-Posiekać cebulę
-Pokroić w kostkę umyte ziemniaki
-Posiekać namoczone uprzednio grzybki
Nasze posiekane i pokrojone produkty wrzucić do gara na rozgrzany olej i dodać kapkę wody, żeby się dusiło. W tym czasie mung już powinien dojść. Dorzucamy go do gara. Zapewne zostało w nim trochę wody, oczywiście nie bawimy się w odcedzanie.
Dodajemy sól i pieprz do smaku i to już jest koniec :)
Koniec wygląda tak:
Komentarze
Prześlij komentarz